Компанія «Ілта» традиційно підтримуючи український спорт прийняла участь у створенні кінострічки «Танець із шаблями. Формула олімпійського золота» презентація якого відбулася минулого тижня. 

На минулому тижні в Києві відбулася офіційна презентація кінострічки «Танець із шаблями. Формула олімпійського золота».

Кінострічка розповідає про здобуття золотої медалі нашою жіночою збірною з фехтування на шаблях на Олімпійських іграх у Пекіні в 2008 році.
Ольга Харлан, Галина Пундик, Ольга Жовнір і Олена Хомрова пройшли «дорогою смерті», отримуючи перемогу над спортсменками з Росії, США та над господарками турніру спортсменками з Китаю.
Причому у фіналі з Китаєм українки до останнього перебували в статусі аутсайдерів, однак зуміли переламати хід протистояння й виграти в досвідченіших опоненток – 45:44.
Ця олімпійська нагорода стала першою для України на Олімпійських іграх в 2008 році.

Саме ці події лягли в основу кінострічки «Танець із шаблями». За словами пана Олександра Тарасенка, автора фільму, «Танець із шаблями» – це фільм не про спорт, він про шлях до перемоги. А вона складається з етапів, які пережили кожна з дівчат – довгі тренування, знаходження «свого» тренера, поява команди, яка потім перетворюється в справжню родину, нарешті – досягнення найвищої мети.
До слова, над фільмом працювали близько року – трудилися пан Олександр у тандемі з режисеркою Юлією Руденко, українськими та закордонними фахівцями.

Зйомки проходили в Україні, США, а також у Монако та у Франції, які дуже ускладнив карантин. Стрічка є у відкритому доступні на відеохостингу Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=G6KpX8Aym78
Зазначимо, що кінопрем’єра «Танцю з шаблями» відбулась за участі президента Федерації фехтування України та міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта, олімпійської чемпіонки Ольга Харлан, а також віце-президента Федерації фехтування України Сергія Міщенка, який зробив чималий особистий внесок у створення фільму.

ТОВ «ІЛТА» офіційний спонсор Федерації фехтування України вже 25 років, приймаючи активну участь в розбудові українського фехтування, в приємному передчутті великих перемог бажає успіхів спортсменам у наступних Олімпійських Іграх ХХХІІ, які повинні відбутися в 2021 році в Японії.
____
Дякуємо за фото з презентації Національній федерація фехтування України.

Архівні фото з прес-конференції та вручення автівок Peugeot від ТОВ "ІЛТА" переможцям Олімпіади , 2008 рік.